Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μικροβιοκτονία

 

 

ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ


ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ: Πολλοί χώροι, εξαιτίας του είδους της δραστηριότητας με την οποία συνδέονται απαιτούν άριστες συνθήκες υγιεινής. Νοσοκομεία, κλινικές, εστιατόρια και χώροι επεξεργασίας τροφίμων, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, ξενοδοχεία κ.α. ανήκουν στην κατηγορία αυτή.Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητος ο έλεγχος των μικροβίων με ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ. Η μέθοδος αφορά στην καταστροφή επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία μικροοργανισμών, από τους οποίους ο συνηθέστερος είναι η χρήση χημικών απολυμαντικών.

 

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙA


ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙA:  ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ  πραγματοποιούνται σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Στο χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό), στον εξοπλισμό, στα εργαλεία, σκεύη, στις επιφάνειες εργασίας, στις ψυκτικές μονάδες και τα συστήματα εξαερισμού κ.α. Σκοπός στις ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ είναι η εξόντωση μικροοργανισμών(παθογόνων και μη), οι οποίοι μολύνοντας χώρους και τρόφιμα, απειλούν την υγεία του ανθρώπου. Μια κατάλληλα σχεδιασμένη υγειονομική εφαρμογή καταπολεμά ιούς και μικρόβια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες μόλυνσης και να αποτελέσουν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Οι εφαρμογές γίνονται με την εξάπλωση του απολυμαντικού μέσου σε όλες τις προσβεβλημένες περιοχές με μηχανικά μέσα, όπως ψεκαστήρες προπίεσης και εκνεφωτήρες ψυχρού νέφους.

 

ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΕΣ  ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ : Τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες εφαρμογές είναι μη τοξικά με μεγάλη υπολειμματική δράση και με εξαιρετική ικανότητα διείσδυσης ακόμα και στα πιο απρόσιτα σημεία ενός χώρου καταπολεμώντας όλο το φάσμα των πιθανών εστιών. Η υψηλή βιοδιασπασιμότητα τους τα καθιστά ακίνδυνα για το πλαστικό, το ξύλο και το μέταλλο και επιτυγχάνεται πλήρης απόσμηση του απολυσμένου χώρου.

Χάρη στη μικροβιοκτονία επιτυγχάνεται η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής αλλά και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων σε ευαίσθητους χώρους (ιατρεία, νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ.).


ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ


Η μικροβιοκτονία περιλαμβάνει την εξουδετέρωση και τον χημικό καθαρισμό ενός ευρέως φάσματος μικροοργανισμών, που είναι υπεύθυνοι για λοιμώξεις δηλητηριάσεις και μολύνσεις. Το φάσμα της δράσης του απολυμαντικού περιλαμβάνει βακτηρίδια, ιούς, πρωτόζωα, μύκητες, αμοιβάδες κλπ.
Χρησιμοποιούνται σκευάσματα απολύμανσης και μικροβιοκτονίας που καταπολεμούν τις συνήθεις περιπτώσεις μικροοργανισμών που μπορεί να συναντηθούν σε ενα χώρο.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο χώρο τουαλετών, αποδυτηρίων, χώρων μαζικής εστίασης.

 

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑΣ


Η μικροβιοκτονία γίνεται κυρίως με την μέθοδο του ψεκασμού σε όλα τα σημεία.
Ο ψεκασμός εξασφαλίζει την σωστή αναλογικά ποσότητα φαρμάκου σε ακτίνα 60cm.
Επίσης με την πίεση που το υγρό εξέρχεται του ψεκαστικού μηχανήματος, διαχέει πιο εύκολα το φάρμακο σε χαραμάδες και αλλα σημεία που δημιουργούνται εστίες παρασίτων αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της μικροβιοκτονίας.